vrijdag 18 februari 2011

Chemo sportvrouw van het jaar ????

Vanmiddag naar een fysiotherapeut geweest met specialisatie: Oncologie.
Het ging mij om wat het hoe is nu verstandig met bewegen. Ik kreeg een heel goed gevoel bij haar en veel is me duidelijk geworden. Zolang ik me goed voel mag ik mijn normale nordic-walking kilometers maken. Al ben ik natuurlijk wel zo realistisch dat dit snel minder kan worden. Het is wel verstandig om met een hartslagmeter te lopen, voel ik mij even wat minder kan ik mijn hartslag controleren, is die goed niets aan de hand. Aquajoggen valt nu even af omdat ik niet in een binnenbad mag zwemmen op dit moment. Ik krijg maandag een fittest bij haar en ga dan woensdags voortaan een uur cardiofintness doen bij haar. Daarnaast is het streven zolang ik mij goed voel 1 uur per dag te bewegen. In de weken dat ik mij minder goed voel en de 1e week na de chemo elke dag een half uur. Dit alles met doel om mijn weerstand en conditie tijdens de chemo zo goed mogelijk op peil te houden. Voor mijn gevoel krijg ik een nu een stuk gereedschap in handen om iets van de negatieve invloeden van de chemo te bestrijden en dat voelt heeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekker.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou kom maar lekker een keer wiien hoor! Das zeker weten chemoproof! Xxx his

Anoniem zei

O ja, was ik nog vergeten. Hele mooie foto's. Daar sta je hartstikke goed op. Els

Remco zei

Lieve Anjo,

Is deze foto van nu of van 20 jaar geleden? ik zie je nog precies als 20 jaar geleden. voor mij verander je niet je bent nog en blijft mij groote zus.


Liefs,

Remco

Unknown zei

Heeej stoere collega, ik schrijf dit op 22 febr. ik zag je vandaag bij mij op de poli en ik wil je even iets vertellen.
Elke week komen er 4 patiënten op het oncologiespreekuur. Meestal zijn dat vrouwen. Die 4 mensen per week hebben een totaal andere reden om bij ons te komen dan de gemiddelde hartpatiënt. Ik voel me daar altijd wat ongemakkelijk bij omdat ik weet dat zij zich in een behoorlijk onzekere fase in hun leven bevinden. Ik wil graag dat wij dit stukje zorg goed voor ze uitvoeren! Ze moeten al zo veel binnen de zorg!
Ik wist dat je zou komen en doordat er wat afwezigheid in ons team zat ik onverwacht toch aan de balie vandaag! Ik kan niet omschrijven hoe trots ik me voelde toen ik je zag! Door jou krijgen al die andere patiënten een verhaal en jij bent zo stoer om ook mij in dat verhaal te laten delen! Dank je wel!
Liefs, Mirjam

Unknown zei

ps
o ik zie dat ik per ongeluk nog als mijn dochter ingelogd stond Hahahaha!
We delen filmpjes via youtube via dit account, hahaha lekker verwarrend!!!